Αντισύλληψη

Το Χάπι της Επόμενης Ημέρας

  • Το Χαπι της Επόμενης Ημερας

Το χάπι της επόμενης ημέρας είναι ένα σημαντικό βοήθημα στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε την γονιμότητά μας.

Εάν είχατε μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη μπορείτε να πάρετε ένα χάπι – μετά την επαφή – ώστε να αποφύγετε μια εγκυμοσύνη για την οποία δεν είστε ακόμη έτοιμη.

Το χάπι αυτό λέγεται «αντισυλληπτικό της επόμενης ημέρας». Στην πραγματικότητα μπορείτε να το πάρετε μέχρι και 3- 5 ημέρες μετά την επαφή. Είναι ασφαλές και δεν έχει παρενέργειες. Ακόμη, δεν έχει καμία μακροπρόθεσμη επίπτωση στον κύκλο, την περίοδο ή στην γονιμότητά σας.

Μπορείτε να πάρετε το χάπι της επόμενης ημέρας όσες φορές το χρειαστείτε. Εάν όμως το χρειάζεστε συχνά, είναι προτιμότερο να πάρετε το κανονικό αντισυλληπτικό χάπι. Υπάρχουν διάφορα σκευάσματα που είναι κατάλληλα για κάθε περίπτωση.

Για να πάρετε το αντισυλληπτικό της επόμενης ημέρας χρειάζεται να ξέρουμε τα εξής:

  • ότι είστε υγιής,
  • ότι δεν είστε ήδη έγκυος,
  • πότε ήταν η τελευταία περίοδος,
  • πότε ήταν η επαφή χωρίς προφύλαξη,
  • εάν είχατε και άλλες  επαφές χωρίς προφυλάξεις,
  • τι άλλα φάρμακα παίρνετε

Το χάπι της επόμενης ημέρας δεν είναι 100% αποτελεσματικό. Αφού το πάρετε να περιμένετε ότι η περίοδος σας θα σας έλθει κανονικά. Εάν όμως έχετε καθυστέρηση, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ένα τεστ κυήσεως.

Εναλλακτικά, εάν έχετε προβλήματα υγείας -και δεν μπορείτε να πάρετε το χάπι της επόμενης ημέρας- να ξέρετε ότι μπορούμε και να τοποθετήσουμε το σπιράλ επειγόντως. Έτσι μπορούμε να προλάβουμε αυτήν την εγκυμοσύνη και να έχετε και μακροπρόθεσμη αντισυλληπτική κάλυψη.

Οπότε εάν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη και χρειάζεστε το χάπι της επόμενης ημέρας, κλείστε ένα ραντεβού στο 210-7256991, κι ελάτε να τα πούμε!