Εγκυμοσύνη

Τέστ Εγκυμοσύνης

  • Τέστ Εγκυμοσύνης

Εάν είστε έγκυος ή όχι είναι εύκολο να το βρείτε με το τέστ εγκυμοσύνης.

Πρόκειται για τεστ που κάνετε στα ούρα (κατά προτίμηση πρωι). Το τεστ ανιχνεύει στα ούρα την β χοριακή γοναδοτροπίνη η οποία είναι η ορμόνη της εγκυμοσύνης. Εάν υπάρχει β χοριακή γοναδοτροπίνη, ακόμη και σε ελάχιστη ποσότητα, είστε έγκυος.

Για να δείξει εάν είστε έγκυος, πρέπει να έχετε καθυστέρηση περιόδου. Νωρίτερα δεν μπορεί να δείξει.

Το τεστ το αγοράζετε από το φαρμακείο και ακολουθείτε τις οδηγίες. Το τέστ εγκυμοσύνης σας λέει εάν είστε έγκυος ( το τεστ θα είναι θετικό) ή εάν δεν είστε έγκυος (το τεστ θα είναι αρνητικό).

Το τέστ εγκυμοσύνης δεν μπορεί να σας πει ούτε πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη ούτε πότε μείνατε έγκυος. Αυτά καμιά φορά μπορεί να είναι λίγο μπλεγμένα, ιδιαίτερα εάν έχετε δει και μια μικρή ποσότητα αίματος. Ακόμη  το τεστ θα είναι θετικό και σε περιπτώσεις παλίνδρομης κύησης καθώς και σε περιπτώσεις έκτοπης κύησης.

Τέλος, το τέστ εγκυμοσύνης, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να πέσει έξω. Να κάνει δηλαδή λάθος. Γι αυτό, εάν έχετε συμπτώματα εγκυμοσύνης, ελάτε να τα πούμε.

Εάν το τεστ είναι θετικό, χρειάζεστε συμβουλές για την εγκυμοσύνη! Και πρέπει να τα πούμε από κοντά, το συντομότερο. (Να ξέρετε όμως οτι σε αυτό το αρχικό στάδιο μπορεί να μην φαίνεται ακόμη το μωρό ή η εγκυμοσύνη στο υπερηχογράφημα).

Εάν το τεστ είναι αμφίβολο (αχνό, ληγμένο κλπ) χρειάζεται να κάνετε εξέταση αίματος (β χοριακή) για να λυθεί το ζήτημα.

Εάν το τεστ είναι αρνητικό αλλά η περίοδος δεν έρχεται, ελάτε να σας δω.

Για περισσότερες πληροφορίες ή συμβουλές κλείστε ένα ραντεβού στο 210-7256991 κι ελάτε να τα πούμε.