Εγκυμοσύνη

Συμβουλές Εγκυμοσύνης

  • Συμβουλές Εγκυμοσύνης

Οι Συμβουλές Εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντικές και ξεκινούν από την 1η  μας επίσκεψη. Αναλύονται θέματα όπως εγκυμοσύνη και άσκηση, διατροφή,εργασία, οδήγηση,  σεξουαλικές επαφές, αεροπορικά ταξίδια, περιποίηση του δέρματος, φροντίδα των δοντιών, φάρμακα κα.

Η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια. Δεν χρειάζεται να είστε ξαπλωμένη ούτε κλεισμένη στο σπίτι. Επίσης δεν χρειάζεται να στερείστε τίποτε!

Μπορείτε να εξακολουθήσετε να δουλεύετε και να είστε δημιουργική και δραστήρια. Εάν είστε μισθωτή, να ξέρετε ότι σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να σταματήσετε να εργάζεστε αφού συμπληρώσετε την 32η εβδομάδα κυήσεως. Πολλές γυναίκες όμως νιώθουν πολύ καλά και, εάν είναι δική τους η δουλειά, εξακολουθούν να εργάζονται μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης.

Προσπαθήστε να κάνετε αισιόδοξες σκέψεις και να ασχολείστε με ευχάριστα και θετικά πράγματα. Αφήστε και λίγο τους άλλους να σας κακομάθουν! Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να αποφεύγετε τοξικές ουσίες (πχ βαφές, χρώματα, κόλλες) καθώς και καπνούς, εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα, χλωρίνες κα.   Εάν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε φυτικές βαφές. Το χημικό peeling και οι αποτριχωτικές κρέμες απαγορεύονται. Καλό είναι να αποφεύγετε τρόφιμα τυποποιημένα που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία η έχουν συντηρητικά (πχ αλλαντικά, παστά, καπνιστά,  κονσέρβες κα).

Στην 1η μας επίσκεψη όμως, εκτός από τις συμβουλές εγκυμοσύνης, σκοπός μου είναι να λύσω και κάθε σας απορία. Θα ήθελα λοιπόν να έλθετε με τον σύζυγο, (η κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο, πχ μητέρα ή πεθερά) ώστε να κάνουν κι αυτοί ερωτήσεις και να θυμόσαστε καλύτερα αυτά που θα πούμε.

Εάν λοιπόν θέλετε συμβουλές εγκυμοσύνης ειδικά για εσάς, κλείστε ένα ραντεβού στο 210-7256991 κι ελάτε για μια επίσκεψη.