Συμβουλευτικη Εγκυμοσυνης

Σεξουαλικές Επαφές στην εγκυμοσύνη

  • Σεξουαλικές Επαφές στην Εγκυμοσύνη

Οι Σεξουαλικές Επαφές στην εγκυμοσύνη επιτρέπονται σε όλη τη διάρκεια της κύησης. Η ιδέα ότι οι επαφές βλάπτουν είναι παλιά και είναι ξεπερασμένη.

Σήμερα ξέρουμε ότι οι σεξουαλικές επαφές:

  • Δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στην μητέρα η στο μωρό
  • Δεν προκαλούν αποβολές (τα αίτια των αποβολών είναι διαφορετικά).
  • Δεν προκαλούν πρόωρο τοκετό.

Οι σεξουαλικές επαφές απαγορεύονται μόνο εάν υπάρχουν προβλήματα πχ αιμορραγία, προβλήματα με τον πλακούντα (προδρομικός πλακούντας) ή εάν έχουν «σπάσει τα νερά» πρόωρα.

Στην εγκυμοσύνη μπορεί να έχετε αυξημένη ή μειωμένη διάθεση για σεξουαλικές επαφές. Αυτό είναι φυσιολογικό. Κάθε ζευγάρι βρίσκει τους δικούς του κώδικες  συνεννόησης και ευτυχίας.

Οι σεξουαλικές επαφές στην εγκυμοσύνη κρατούν το ζευγάρι δεμένο και αγαπημένο. Έτσι μπαίνουν πραγματικά μαζί στον τοκετό και αντιμετωπίζουν μαζί την καινούργια κατάσταση της μητρότητας / πατρότητας.

Αγαπούν, στηρίζουν και κατανοούν καλύτερα ο ένας τον άλλον. Σας είναι έτσι πιο εύκολο να υποδεχτείτε και να φροντίσετε μαζί το μωρό σας. Και να μοιράζεστε τις πολλές χαρές και ομορφιές του παιδιού σας.

Μετά τον τοκετό, μπορείτε να ξαναρχίσετε τις σεξουαλικές επαφές μόλις έχει ολοκληρωθεί η περίοδος της λοχείας και νιώθετε και οι δύο έτοιμοι. (Λοχεία είναι το διάστημα μετά τον τοκετό και διαρκεί 6 εβδομάδες). Το ίδιο συμβουλεύω είτε έχετε γεννήσει φυσιολογικά είτε έχετε γεννήσει με καισαρική.

Για οποιαδήποτε απορία, ελάτε να τα πούμε από κοντά.