Παρακολουθηση Εγκυμοσυνης

Παρακολούθηση Εγκυμοσύνης

  • Παρακολουθηση Εγκυμοσυνης

Η παρακολούθηση της εγκυμοσύνης διαφέρει από έγκυο σε έγκυο και από εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη.

Το πόσο συχνά χρειάζεται να σας βλέπω και τι εξετάσεις χρειάζονται για εσάς και το μωρό εξαρτάται από το ιστορικό σας και την φυσική σας κατάσταση. Γενικά, προτιμώ να σας βλέπω σε τακτά διαστήματα και να μην αφήνω πολύ καιρό ανάμεσα στην μία συνάντηση και την επόμενη. Σε κάθε συνάντηση μας, γίνεται έλεγχος τόσο εσάς όσο και του μωρού. Σας εξηγώ πλήρως τις εξετάσεις που κάναμε καθώς και αυτές που πρόκειται να γίνουν την επόμενη φορά. Επίσης συζητάμε οποιαδήποτε απορία και οργανώνουμε τον τοκετό.

Αποφασιστικής σημασίας για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης σας είναι η Πρώτη μας Επίσκεψη. Σε αυτήν καταγράφονται όλα τα κλινικά στοιχεία (ιατρικό ιστορικό, ιστορικό προηγούμενων κυήσεων, ασθενειών, φαρμάκων κλπ). Η παρακολούθηση εγκυμοσύνης «ράβεται» στα μέτρα σας. Η πρώτη επίσκεψη διαρκεί πάνω από μία ώρα και είναι εξονυχιστική. Γι αυτό καλό είναι να φέρετε μαζί σας όποια ή όποιες προηγούμενες εξετάσεις έχετε. Ακόμη, στην πρώτη μας επίσκεψη σας δίνω όλες τις συμβουλές που θα χρειαστείτε για την εγκυμοσύνη.

Επίσης θα ήθελα να έλθετε με τον σύντροφό σας η κάποιο άλλο συγγενικό σας πρόσωπο ώστε να μην παραλείψετε καμιά ερώτηση και να θυμάστε καλύτερα αυτά που θα πούμε.

Γενικά, για την παρακολούθηση εγκυμοσύνης  προτείνω τα παρακάτω:

  • Ο σύντροφός σας είναι σημαντικός και ευπρόσδεκτος σε όλες τις επισκέψεις της εγκυμοσύνης και στον τοκετό.
  • Ο αρχικός προγεννητικός έλεγχος περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά εξετάσεων αίματος.
  • Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρώ απαραίτητα τα παρακάτω υπερηχογραφήματα:

1 ή 2 Υπερηχογραφήματα Αρχόμενης Κύησης

Αυχενική Διαφάνεια και το PAPP-A.

Υπερηχογράφημα Β’ Επιπέδου.

Άλλα υπερηχογραφήματα για να δούμε την ανάπτυξη, πχ  Υπερηχογράφημα Ανάπτυξης Doppler /Καρδιοτοκογράφημα

  • Εξετάσεις Αίματος /Ούρων ανά τρίμηνο
  • Εξειδικευμένες Εξετάσεις που μπορεί να χρειάζονται ειδικά για την δική σας εγκυμοσύνη.

Τόσο η μητέρα όσο και το μωρό έχουν προσεκτική φροντίδα και παρακολούθηση. Δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη. Γι’αυτό και επιτυγχάνουμε εξαίρετα αποτελέσματα!