Επισκληριδιος Αναισθησια

Επισκληρίδιος Αναισθησία

  • Επισκληρίδιος Αναισθησία

Η Επισκληρίδιος Αναισθησία είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην πονέσετε στον τοκετό. Δυστυχώς μερικές γυναίκες διστάζουν να την χρησιμοποιήσουν ή την καθυστερούν μέχρις ότου ο πόνος γίνει αβάστακτος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποφέρετε. Η επισκληρίδιος μπορεί να μπει σε όλα τα στάδια του τοκετού. Όμως, οι περισσότερες γυναίκες την ζητούν όταν βρίσκονται γύρω στα 3-4 εκατοστά διαστολή.

Την επισκληρίδιο αναισθησία την χορηγούν οι αναισθησιολόγοι της Aίθουσας Tοκετών.

Η τεχνική είναι απλή και δοκιμασμένη:
1. Ο/η αναισθησιολόγος καθαρίζει με αντισηπτικό την μέση σας.
2. Στην συνέχεια κάνει λίγη τοπική αναισθησία για να μην πονέσετε.
3. Έπειτα περνάει μια βελόνα και μετά ένα πολύ λεπτό πλαστικό σωληνάκι, που τελικά στερεώνεται στον ώμο σας. Από το σωληνάκι αυτό σας δίνει ένα μείγμα από παυσίπονο και αναισθητικό.
4. Το φάρμακο αναισθητοποιεί τα νεύρα της μήτρας και έτσι δεν νιώθετε πια τους πόνους. Μπορείτε να πάρετε και άλλες δόσεις αναισθητικού όταν πονέσετε ξανά.

Βέβαια το φάρμακο αναισθητοποιεί και τα νεύρα ουροδόχου κύστεως και έτσι δεν μπορείτε να ξέρετε πότε να ουρήσετε. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να βάλουμε και καθετήρα. Ακόμη το φάρμακο αναισθητοποιεί και τα νεύρα των ποδιών και δεν θα μπορείτε να κουνήσετε τα πόδια σας. Όλα αυτά εξαφανίζονται μετά τον τοκετό, όταν βγει το σωληνάκι από την πλάτη σας.

Η επισκληρίδιος αναισθησία δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στο μωρό και δεν επηρεάζει τον θηλασμό. Είναι πραγματικά ο μόνος και καλύτερος τρόπος να μην πονέσετε στον τοκετό.

Ακόμη η επισκληρίδιος αναισθησία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές γυναικολογικές επεμβάσεις. Στην καισαρική τομή, στις υστερεκτομές, στις κολπορραφές, στις Ταινίες Ακράτειας κα. Η επισκληρίδιος αναισθησία είναι πολύ πιο ασφαλής από την γενική αναισθησία.

  • Είστε ξύπνια και αναπνέετε κανονικά.
  • Δεν χρειάζεται να γίνει διασωλήνωση.
  • Οι  πνευμονολογικές και καρδιολογικές επιπτώσεις είναι πολύ λιγότερες.
  • Συνέρχεστε καλύτερα και ευκολότερα.

Εάν θέλετε να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες κλείστε ένα ραντεβού στο 210-7256991 κι ελάτε να τα πούμε.