Γυναικολογία

Ακμή

  • Ακμή

Η Ακμή είναι ένα σχετικά συχνό πρόβλημα, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Συνήθως παρουσιάζεται στην εφηβεία και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί για περίπου 10-15 χρόνια. Καθώς μεγαλώνουμε τείνει να υποχωρεί και να εξαφανίζεται.

Αποτελεί συνήθως αισθητικό πρόβλημα και οι περισσότερες νέες γυναίκες απευθύνονται στον δερματολόγο ή την αισθητικό. Σίγουρα υπάρχουν πολλές δερματολογικές θεραπείες (κρέμες, σαπούνια, φάρμακα από το στόμα). Όμως συχνά τα φάρμακα για την ακμή είναι ιδιαίτερα βαριά και μπορεί να πειράξουν το συκώτι.  Άλλες φορές, απλά δεν βλέπει κανείς αποτέλεσμα: η ακμή συνεχίζεται όπως και πριν.

Το πρόβλημα είναι ότι η αιτιολογία είναι ορμονική. Είναι οι ορμόνες μας αυτές που καθορίζουν την λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων (οι οποίοι δημιουργούν τα σπυράκια).

Σε πολλές περιπτώσεις δε, η ακμή  μπορεί να οφείλεται στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Γι’ αυτό εάν θέλετε να το εξετάσουμε, ελάτε  για μία επίσκεψη. Να ξέρετε ότι, μια αποτελεσματική θεραπεία είναι το αντισυλληπτικό χάπι. Το χάπι ρυθμίζει τις ορμόνες. Σε λίγο διάστημα θα δείτε σημαντικότατη βελτίωση στο δέρμα. Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλές ασθενείς αποφεύγουν το αντισυλληπτικό χάπι, ενώ εκτός από την αντισύλληψη, έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Εάν λοιπόν θέλετε να διερευνήσουμε και να θεραπεύσουμε την ακμή σας, κλείστε ένα ραντεβού στο 210-7256991.

Σε αυτές τις συναντήσεις, συμβουλεύω τις ασθενείς μου να φέρουν και την μητέρα τους ώστε να λύσουμε κάθε πιθανή απορία και να συζητήσουμε διεξοδικά την θεραπεία σας.