Χειρουργικές Επεμβάσεις

Υστεροσκόπηση

  • Υστεροσκόπηση

Η Υστεροσκόπηση είναι μια συχνή γυναικολογική επέμβαση. Σκοπός της είναι να απεικονιστεί η ενδομήτριος κοιλότητα (το εσωτερικό της μήτρας) και να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη παθολογία.

Η υστεροσκόπηση γίνεται:

  • όταν υπάρχει μηνορραγία (βαριά περίοδος),
  • εάν έχετε ανώμαλη αιμόρροια
  • όταν υπάρχει οποιαδήποτε παθολογία του ενδομητρίου στο υπερηχογράφημα, πχ πολύποδες ενδομητρίου, ινομυώματα που προβάλλουν στην ενδομήτριο κοιλότητα, διάφραγμα κ.α.

Η υστεροσκόπηση μπορεί να είναι:

  • Διαγνωστική (απλώς βλέπουμε το εσωτερικό της μήτρας)
  • Επεμβατική (χειρουργούμε πολύποδες, ινομυώματα κλπ).

Πρόκειται για μία επέμβαση που γίνεται από τον κόλπο. Δεν έχετε ουλές ή ράμματα στην κοιλιά. Συνήθως γίνεται υπό γενική αναισθησία. Σε πολύ απλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία.

Αυτό που κάνουμε είναι ότι εισάγουμε το «Υστεροσκόπιο» – ένα ειδικό τηλεσκόπιο – στο εσωτερικό της μήτρας και βλέπουμε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.  Στην περίπτωση αυτή, χειρουργούμε με ειδικά εργαλεία που εισάγονται διαμέσου του υστεροσκοπίου.

Μερικές φορές στο τέλος της επέμβασης κάνουμε και μία απόξεση. Εάν υπάρχει παθολογία- στέλνουμε το παρασκεύασμα για ιστολογική εξέταση. Συνήθως δεν χρειάζεται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Παίρνετε εξιτήριο λίγες ώρες μετά.

Μετά την επέμβαση μπορεί να έχετε κάποιες κράμπες σαν «πόνους περιόδου». Αυτές είναι ήπιες και αντιμετωπίζονται με απλά παυσίπονα όπως Depon. Επίσης να περιμένετε ότι θα έχετε λίγο αίμα, σαν μια ελαφριά περίοδο για 4-5 ημέρες. Συνήθως πριν φύγετε

Η ανάρρωση είναι καλή και γρήγορη. Την επόμενη ημέρα μπορείτε άνετα να γυρίσετε στην επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή.

Εάν θέλετε πληροφορίες ή χρειάζεται να κάνετε μια υστεροσκόπηση, κλείστε ένα ραντεβού στο 210-7256991 κι ελάτε για μια επίσκεψη.